Revizyon Rinoplasti İstanbul
Revizyon rinoplasti İstanbul, halk arasında ikincil rinoplasti olarak da bilinen ve geçmiş burun estetikleri sonrasında ortaya çıkmış veya düzeltilememiş sorunların giderilmesi için yapılan cerrahidir. Burun, son derece hassas yapılı bir organdır. Bu organ üzerinde gerçekleştirilen cerrahi işlemlerin, uzman bir (plastik sildim) cerrah tarafından detaylı olarak planlanması gerekir. Daha sonra ise yapılan tüm cerrahi işlemler, bu planlama dahilinde gerçekleştirilmelidir. Böylece bireyin ameliyattan beklentileri karşılanabilmektedir. Bununla birlikte ameliyat sonrası süreçler de burun estetiği sonrası burun görünümü için oldukça önemlidir. İyileşme sürecinde yaşanan sorunlar, burna darbe almak veya burnu ilgilendiren bir enfeksiyon hastalığı geçirmiş olmak burun estetiği ile elde edilen görünüme zarar verebilir. Bu da hastaların, burun estetiği ile alakalı en çok korktuğu durumlardan biridir. Neyse ki günümüzde revizyon rinoplasti olarak bilinen operasyon sayesinde bahsi geçen sorunlar sonucu meydana gelen olumsuz değişimleri ortadan kaldırmak mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Revizyon rinoplasti sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Revizyon rinoplasti sonrası iyileşme süreci nasıldır?’’, ‘’Revizyon rinoplasti ameliyatı nasıl yapılır?’’ ve ‘’Revizyon rinoplasti ameliyatı ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul revizyon rinoplasti hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Revizyon Rinoplasti Nedir?
Revizyon rinoplasti, geçirilmiş burun estetikleri sonrasında, burunda meydana gelen olumsuz değişimleri gidermek ve estetik bir burun görünümü meydana getirmek amacıyla yapılan operasyondur. Revizyon rinoplasti, daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi ikincil rinoplasti veya ikincil burun estetiği gibi isimlerle de bilinmektedir. Revizyon rinoplasti genellikle burun estetiğinin iyileşme sürecinde meydana gelen sorunları ve burun estetiği sonrası burun bölgesinde meydana gelen fiziksel travmalar sonucu ortaya çıkan olumsuz değişimleri gidermek için yapılır. Bazı durumlarda ise bireyler geçirdikleri ilk burun estetiğinden memnun kalmayabilirler ve burun görünümlerini değiştirmek için revizyon rinoplastiye başvurabilirler.
Revizyon Rinoplasti Neden Yapılır?
Revizyon rinoplasti şu gibi amaçlarla yapılabilir:
- Geçmişte geçirilen burun estetiği ameliyatı sonucu elde edilen görünümden memnun olunmamışsa revizyon rinoplasti yapılabilir. Böylece burun görünümü yeniden düzenlenebilir.
- Geçmiş burun ameliyatlarının iyileşme sürecinde ortaya çıkan sorunları ve bu sorunlara bağlı gelişen estetik ve işlevsel problemleri gidermek.
- Burun estetiği sonrası geçirilen fiziksel travmalar neticesinde burunda meydana gelen estetik ve işlevsel temelli sorunları ortadan kaldırmak.
Revizyon rinoplasti bu gibi amaçlarla yapılabilir.
Revizyon Rinoplasti Kimlere Yapılır?
Revizyon rinoplasti, daha önce geçirmiş olduğu burun estetiği ameliyatından memnun olmayan bireylere yapılabilir. Bazı kişilerde, burun estetiği sonrası iyileşme süreci sırasında burnu ilgilendiren ciddi enfeksiyonlar veya fiziksel travmalar meydana gelebilir. Bu da burun dokularına ve dolayısıyla da burun estetiği sonrasında elde edilen görünüme zarar verebilir. Bu kişiler de revizyon rinoplasti operasyonuna başvurabilirler.
Revizyon Rinoplasti Riskli Mi?
Revizyon rinoplastinin, ilk defa yapılan rinoplasti operasyonundan farklı bir riski veya komplikasyonu yoktur. Bununla birlikte revizyon rinoplasti ameliyatı, ilk yapılan rinoplasti ameliyatına kıyasla daha komplike bir operasyondur. Bu yüzden daha detaylı bir estetik planlama ve daha hassas bir ameliyat süreci gerektirmektedir.
Rinoplasti Kaç Defa Yapılabilir?
Rinoplasti operasyonu ideal olarak yalnızca bir defa yapılmalıdır. Bununla birlikte eğer geçmiş rinoplasti operasyonları sonucu elde edilen görünümden memnun olunmamışsa veya burnun işleviyle de alakalı bazı sorunlar meydana gelmişse rinoplasti operasyonu tekrarlanabilir. Rinoplasti operasyonu gerek duyulduğunda 3. ve hatta 4. defaya kadar yapılabilmektedir. Bu son cümleyi silebiliriz 3-4 ile sınırlandırılamaz çünkü
Revizyon Rinoplasti Ne Kadar Sürer?
Revizyon rinoplasti, ilk defa gerçekleştirilen rinoplasti ameliyatına kıyasla çok daha detaylı bir planlama süreci gerektirir. Bu süreçte burundaki deformiteler, kişi tarafından beğenilmeyen unsurlar detaylı olarak incelenir. Daha sonra ise tamamen kişinin taleplerine yönelik bir operasyon planlanır. Bu operasyonun süresi, küçük kapsamlı revizyonlar için 40 dakika kadardır. Bununla birlikte yapılacak olan değişimlerin ve ameliyatın detaylarına göre revizyon rinoplasti süresi 1 ila 4 saat arasında değişiklik gösterebilmektedir. Çünkü bazı hastalarda kaburga veya kulak gibi vücudun başka bir yerinden kıkırdak yamaları alınarak revizyon rinoplasti yapılır ve bu da süreyi bir miktar uzatabilmektedir.
Revizyon Rinoplasti Nasıl Yapılır?
Revizyon rinoplasti, aynı ilk defa gerçekleştirilen rinoplasti operasyonu gibi kapalı cerrahi teknikler ile veya açık cerrahi teknikler ile yapılabilir. Bu operasyon da çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilir. Yani revizyon rinoplasti sırasında da ağrı hissi duyulmaz. Operasyon açık ameliyat teknikleri ile yapılacaksa burun deliklerinin orta kısmına atılan bir kesi yardımı ile burun derisi kaldırılır. Daha sonra ise ilgili kemiklere ve kıkırdaklara müdahale edilir. Kapalı ameliyat teknikleri ile yapılan revizyon rinoplasti sırasında ise burun delikleri içerisinden, dış bölgeye herhangi bir kesi uygulamadan hedeflenen dokulara ulaşılabilir.
Revizyon Rinoplasti Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Revizyon rinoplasti sonrası iyileşme süreci büyük oranda kişiden kişiye değişmektedir. Bu operasyon sonrasında bireyin yüzünde hafif şişlikler ve morluklar görülebilir. Bahsi geçen komplikasyonlar rinoplasti sonrası oldukça yaygın bir şekilde görülürler. Ancak bu şikayetler çoğu zaman 1 ila 2 hafta içerisinde büyük oranda kaybolurlar. Hastalar bu süreçte doktorlarının da önerisiyle günlük yaşamlarına dönebilirler.
İstanbul Revizyon Rinoplasti Fiyatları 2024
İstanbul revizyon rinoplasti fiyatları, operasyonun detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.