PRP Tedavisi İstanbul

    PRP tedavisi İstanbul, tıp dilinde ‘’Platelet Rich Plasma’’ yani iyileştirici platelet hücreleri bakımından zengin plazma sıvısı olarak bilinen ve doku hasarlarının daha hızlı bir şekilde giderilmesi için gerçekleştirilen uygulamadır. Kan dolaşımının birincil görevi, alyuvarlara bağlı olan oksijenin ve kan içerisinde yer alan besin öğelerinin canlı hücrelere ve dokulara ulaştırılmasıdır. Bununla birlikte kan içerisinde alyuvarlar haricinde farklı hücreler de bulunur. Bu hücrelerden bazıları platelet veya trombosit hücreleri olarak bilinirler. 

    Bahsi geçen hücreler, vücutta bir hasar veya yaralanma meydana geldiğinde hasarın meydana geldiği bölgeye ulaşırlar. Daha sonra ise bu bölgenin iyileşme mekanizmalarına katkıda bulunur, iyileşme sürecini desteklerler. Ancak bazı bölgelere olan kan akışı, doğal olarak diğer bölgelere olana kıyasla daha azdır. Bazen ise bu durum bir dolaşım bozukluğu nedeniyle meydana gelir. Bölgeye ulaşan kan akışının ideal seviyelerden az olması ile birlikte bölgenin iyileşme süreci de yavaşlar. PRP tedavisi, kandaki iyileştirici hücrelerin, konsantre bir şekilde doku hasarının bulunduğu bölgeye ulaştırılması için yapılır. Böylece bölgenin iyileşme, gençleşme ve yenilenme süreci hızlanmış olur. Yazımızın devamında ‘’PRP tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’PRP tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’PRP tedavisinin yan etkisi var mı?’’ ve ‘’PRP tedavisinin faydaları nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul PRP tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    PRP Tedavisi Nedir?

    PRP tedavisi, kandaki yenileyici hücrelerin santrifüj işlemi yardımı ile konsantre hale getirilmesi ve bu hücrelerin direkt olarak doku hasarının bulunduğu bölgeye enjekte edilmesi ile yapılan uygulamadır. PRP tedavisi, doğal bir tedavi uygulamasıdır. Yani bu tedavi sırasında, dokuların iyileşmesini ve gençleşmesini sağlamak için kimyasal bir madde veya ilaç kullanılmamaktadır. PRP tedavisi, bireyden bir miktar kan örneği alınması ve bu kan örneğinin, iyileştirici hücreler açısından yoğun bir sıvı haline getirilmesi ile yapılmaktadır. PRP tedavisi 18 yaşını doldurmuş olan hem erkeklere hem de kadınlara yaygın bir şekilde uygulanmaktadır.

    PRP Tedavisi Neden Yapılır?

    PRP tedavisi şu gibi amaçlarla yapılabilir:

    • Cilt yüzeyindeki yaraların daha sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlamak.
    • Saç köklerini güçlendirmek ve saç dökülmelerini azaltmak.
    • Saç büyümesini teşvik etmek.
    • Yüz gençleştirme.
    • Kıkırdak gibi kan dolaşımının az olduğu dokuların iyileşme sürecini hızlandırmak.
    • Cilt gibi yumuşak dokuların gençleşmesini ve yenilenmesini sağlamak.

    PRP tedavisi bu gibi amaçlarla yapılabilir.

    PRP Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

    PRP tedavisinin avantajları ve faydaları arasında şunlar yer alır:

    • Kolajen ve elastin gibi dokuların yenilenme süreçlerinde aktif olarak kullanılan maddelerin sentezlenme hızını arttırır.
    • Saç büyümesini teşvik eder, saç köklerini ve saçlı deriyi destekler.
    • Herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmaz.
    • Etkileri kalıcıdır ancak belli aralıklarla tekrarlanması bu etkilerin çok daha belirgin olmasını sağlar.
    • Doğal bir tedavi uygulamasıdır.
    • Leke ve iz tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılabilir.
    • Cildin genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

    PRP tedavisinin faydaları bu şekilde sıralanabilir.

    PRP Tedavisinin Yan Etkisi Var Mı?

    PRP tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Bu uygulama, bireyin kendi hücreleri ile yapıldığı için alerjik reaksiyonlar meydana gelmesine de sebep olmamaktadır. Bununla birlikte enjeksiyon işlemine bağlı olarak hedef cilt bölgesinde geçici olan hafif kızarıklıklar meydana gelebilmektedir.

    PRP Tedavisi Kaç Ayda Bir Yapılabilir?

    PRP tedavisi, yapılma amacına ve uygulama bölgesinin büyüklüğüne göre 3 ila 8 seans halinde yapılır. Bu seanslar genellikle 2 haftada bir gerçekleşir. Bahsi geçen seanslar tamamlandıktan sonra yılda 1 ila 2 kadar pekiştirici seans uygulanabilir.

    PRP Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    PRP tedavisinin tek bir seansı genellikle 30 ila 40 dakika kadar sürer. Bu sürenin önemli bir kısmında tedavinin hazırlık aşaması tamamlanır. Daha sonra ise enjeksiyon uygulamaları birkaç dakika içerisinde tamamlanmış olur.

    PRP Tedavisi Aşamaları Nelerdir?

    PRP tedavisi genel olarak üç aşamalı bir uygulamadır. PRP tedavisinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

    • Uygulamanın ilk aşaması sırasında hastadan bir tüp kan alınır. Kan alım işlemi genellikle koldan yapılır.
    • PRP tedavisinin ikinci aşaması sırasında, ilk aşamada alınan kan tüpü santirüfüj (santrifüj) işleminden geçirilir. Bu işlem kanda yer alan besin maddelerinin ve alyuvar gibi ağır hücrelerin dibe çökmesini sağlar. Tüpün üst kısmında ise platelet yani trombosit hücreleri bakımından zengin bir plazma sıvısı kalır. Bu sıvı enjektör ile tüpten alınır ve ikinci aşama son bulur.
    • Uygulamanın üçüncü aşamasında PRP tedavisinin yapılacağı bölgeye ağrı kesici krem sürülür. Kremin etkileri başladıktan sonra ise ince uçlu, özel bir enjektör yardımı ile ikinci aşama sırasında hazır hale getirilen sıvı hedef bölgelere enjekte edilir. Bu aşamanın tamamlanması ile birlikte PRP tedavisi son bulur.

    PRP tedavisinin aşamaları bunlardır.

    PRP Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    PRP tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer almaktadır:

    • Tedavi sonrasında günlük yaşama devam edilebilir.
    • Tedavi sonrasında PRP tedavisi uygulanan bölgede kızarıklık oluşması normaldir. Bunlar birkaç gün içerisinde geçer.
    • PRP tedavisi uygulanan bölgeyi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak gerekir.
    • PRP tedavisi uygulanan bölgeye masaj yapılmamalıdır.

    PRP tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler bu şekilde sıralanabilir.

    İstanbul PRP Tedavisi Fiyatları 2024

    İstanbul PRP tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve uygulamanın nerede yapıldığına göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button