Botoks İstanbul

    Botoks İstanbul, var olan cilt kırışıklıklarının ve ince çizgilerin ortadan kaldırılması, gelecekte oluşabilecek derin çizgilerin önlenmesi amacıyla yapılan ameliyatsız estetik uygulamasıdır. Yüz, boyun ve dekolte bölgesi gibi bölgelerde kırışıklıklar meydana gelmesine neden olan pek çok etmen vardır. Bu etmenler arasında ilerleyen yaş, çevresel değişimlere maruziyet ve yoğun güneş maruziyeti gibi faktörler bulunur. Bununla birlikte bölgede bulunan kas dokularının yoğun bir şekilde kullanımı da bölgedeki cilt dokusunun yıpranmasına ve cilt üzerinde kırışıklıklar meydana gelmesine neden olabilir. Özellikle de yüz bölgesinde, çeşitli mimiklerin ve yüz ifadelerinin kullanımı bahsi geçen sorunların meydana gelmesine neden olabilir.

    Botoks uygulaması, yoğun bir şekilde çalışarak cildin yıpranmasına neden olan kas dokularının aktivitelerini, kontrollü bir şekilde azaltmak için yapılır. Böylece kas hareketlerinin neden olduğu bölgedeki kırışıklıklar ortadan kalkmış olur. Bu uygulamanın bir diğer avantajı ise uygun bir yaşta yapılmaya başlandığında, ileride ortaya çıkabilecek yeni ve derin kırışıklıkların önlenmesine katkı sağlamasıdır. Yazımızın devamında ‘’Botoks nasıl yapılır?’’, ‘’Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’, ‘’Botoks ne kadar sürer?’’ ve ‘’Botoks kaç boyunca kalıcıdır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul botoks uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Botoks Nedir?

    Botoks (botulinum toksin) bir bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu uygulama kas dokularının aşırı aktif bir şekilde çalışmasını önleyen ve böylece cilt yüzeyinde meydana gelen kırışıkların ortadan kaldırılmasını hedefleyen, özel bir uygulamadır. Mimikler, yüz kaslarının hareketleri yardımıyla meydana gelirler. Bununla birlikte yoğun mimik kullanımı, yüz kaslarının aşırı aktif bir şekilde çalışmasına ve dolayısıyla da mimiklerin oluştuğu bölgelerde fazla kırışıklıklar meydana gelmesine neden olabilir. Mesela istemsiz veya istemli bir şekilde kaşlarını çatan bireylerin göz çevrelerinde, alın bölgelerinde ve kaş çevrelerinde kırışıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir. Botoks uygulaması bu çizgi ve kırışıklıkların ortadan kaldırılması için yapılır.

    Ayrıca sıklıkla diş sıkması problemi olan hastalarda aşırı aktif olan maseter kasını zayıflatmak ve diş sıkmasına bağlı oluşan çene eklemi ve ağrı problemlerini ortadan kaldırmak için maseter kasına da yapılabilir. Bu uygulama alt yüzde belirgin bir incelmeye neden olduğu için sadece estetik amaçla da yapılmaktadır.

    Terleme Botoksu Nedir?

    Özellikle belirli bölgelerdeki yoğun terleme şikayetlerini azaltmak için yapılır. Koltuk altı, el ayası ve ayak tabanı en sık yapılan bölgelerdir. Bu bölgelerdeki terlemeyi azaltmak için yapılan botoksun sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur.

    Botoks Neden Yapılır?

    Botoks uygulamasının yapılma amaçları arasında şunlar yer alır:

    • Yüz, boyun ve dekolte bölgesinde meydana gelen kırışıklıkları ortadan kaldırmak.
    • Yüz, boyun ve dekolte bölgesinde var olan kırışıklıkların derinleşmesini önlemek ve bu bölgelerde yeni kırışıklıklar oluşmasına engel olmak.
    • Bazı yüz bölgelerinin şekillendirilmesini sağlamak.
    • Maseter botoks ile diş sıkma problemi ve buna bağlı oluşan ağrı ve çene eklemi sorunlarını ortadan kaldırmak
    • Migren ataklarının tekrarlama sıklığını azaltmak, bireylerin migren atakları sırasında deneyimlediği şikayetleri azaltmak.
    • Ter bezlerinin aşırı aktif bir şekilde çalışmasını önlemek, aşırı terleme sorununu gidermek.

    Botoks uygulaması bu gibi amaçlarla yapılabilir.

    Botoks Hangi Bölgelere Yapılır?

    Botoks uygulaması ile şu gibi bölgelere müdahale edilebilir:

    • Burun kenarları.
    • Dudak ve ağız çevresi.
    • Göz çevresi.
    • Alın ve kaş çevresi.
    • Maseter kas ve çene dış kenarı.

    Botoks bu gibi bölgelere yapılabilir.

    Botoks İşe Yarıyor Mu?

    Botoks, kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında ve yeni kırışıklıkların meydana gelmesini önleme konusunda son derece etkili bir uygulamadır. Botoks, yüz kırışıklıklarının önemli bir bölümünü ortadan kaldırmak için kullanılan ve FDA gibi medikal alanda otorite sahibi olan kurumlar tarafından onaylanmış bir uygulamadır.

    Botoksun Avantajları Nelerdir?

    Botoks avantajları arasında şunlar yer almaktadır:

    • Herhangi bir girişimsel işlem (cerrahi veya dikiş uygulaması) gerçekleştirilmeden, basit enjeksiyon işlemleri ile yapılır.
    • Doğru ilaç ve uygulama ile komplikasyon oranları oldukça düşüktür.
    • Kırışıklıkları ortadan kaldırma ve yeni kırışıklıkları önleme konusunda etkilidir.
    • Kırışıklıkları azalttığı bölgelerde deride parlama sağlar.
    • Maseter botoks alt yüzde incelme sağlayarak üçgen yüz görünümüne yaklaştırır.
    • Terleme botoksu ile istenmeyen bölgelerden terleme engellenerek sıcak havalarda konforlu bir hayat sağlanabilir.

    Botoksun avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Botoks Kalıcı Mı?

    Botoks sıvısı, zaman içerisinde uygulandığı bölgedeki etkinliğini kaybeder ve metabolize edilir. Bu da botoks uygulamasının, aynı dolgu uygulamaları gibi kalıcı olmadığı anlamına gelir. Botoks uygulamasının etkileri, bireyin cilt yapısına ve metabolizma faaliyetlerinin hızına göre 3 ila 5 ay kadar sürebilir. Ancak botoks uygulaması, ameliyatlı estetik uygulamalarının aksine belli aralıklarla tekrarlanması mümkün olan bir uygulamadır. İsteyen kişiler, botoksun etkilerinin kalıcılık göstermesi için 4 ila 6 ayda bir botoks işlemini tekrar ettirebilirler.

    Botoksun Yan Etkileri Nelerdir?

    Botoks, özellikle kontrolsüz ilaç kullanımının yaygın olduğu günümüzde doğru ilaç seçimi ve uygun tekniklerle uygulandığında yan etki ve komplikasyonları oldukça düşük bir uygulamadır. Botoksa bağlı olarak hafif bölgesel kızarıklıklar ve şişlikler görülebilir. Bunlar da genellikle aynı gün içerisinde kaybolurlar. Botoks, sanılanın aksine uygun dozlarda yapıldığında mimiklerin kaybolmasına neden olmaz. Botoks sayesinde mimikler yumuşatılır, mimiklerin meydana gelmesini sağlayan kasların daha kontrollü bir şekilde çalışması sağlanır.

    Botoks Ne Kadar Sürer?

    Botoks, kozmetik ve estetik amaçlarla yapılan, en kısa süreli uygulamalardan biridir. Botoks uygulamasının hazırlık süreci genelde 5 dakika kadar sürer ve botoks enjeksiyonları ise birkaç dakika içerisinde tamamlanır. Yani uygulama en fazla 15 dakika içerisinde tamamlanmış olur. Eğer botoks yapılacak olan bölge sayısı fazla ise uygulamanın süresi de birkaç dakika artış gösterebilir.

    Botoks Nasıl Yapılır?

    Botoks üç aşamalı bir estetik uygulamasıdır. Bu aşamaların ilkinde botoks uygulamasının hangi bölgelere ve hangi kapsamda yapılacağına karar verilir. Uygulamanın detayları bu aşamada kişiye özel olarak planlanır. Bu planlama sürecinin amacı, botoksun uygulandığı bölgede estetik olduğu kadar doğal da olan bir görünüm meydana getirmektedir. Botoksun ikinci aşamasında hedef bölgelere topikal anestezi kremi sürülür, bu krem hafif bir lokal anestezi etkisi meydana getirir. Kremin etkileri başladıktan sonra ise botoksun üçüncü aşamasına geçilir. Botoksun üçüncü ve son aşamasında, daha önce yapılan planlama dahilinde, özel ince bir iğne kullanılarak hedef bölgelere botulinum toksin sıvısı enjekte edilir. Böylece uygulama tamamlanmış olur.

    Botoks Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Botoks, ameliyatlar veya benzer cerrahi içeren operasyonların aksine özel bir iyileşme süreci barındırmaz. Botoks yaptıran bireyler yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Yalnızca bir süre boyunca botokslu bölgeye baskı uygulamamaları , bu bölgeye masaj yapmamaları gerekir.

    İstanbul Botoks Fiyatları 2024

    İstanbul botoks fiyatları, botoks uygulaması sırasında kullanılan botoks sıvısının miktarına, uygulamanın nerede gerçekleştirildiğine ve benzer detaylara göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button