Dolgu Uygulamaları İstanbul
Dolgu uygulamaları İstanbul, cilt altında meydana gelen hacim kaybını ortadan kaldırmak ve bu hacim kaybına bağlı gerçekleşen kırışıklıkları, sarkmaları ve çökmeleri gidermek için yapılan uygulamadır. Bununla birlikte dolgu uygulamaları bazı bölgelerin şekillendirilmesi ve estetik olarak yeniden düzenlenmesi amacıyla da tercih edilmektedir.
Cilt altında, cildin görünümü için oldukça büyük bir öneme sahip olan yağ dokusu bulunur. Bu yağ dokuları gerek kilo verme süreçleri sırasında gerekse yaşlanma ile birlikte doğal olarak eriyebilir. Bu da özellikle de yüz bölgelerinde çökmelere, sarkmalara ve kırışıklıklara neden olur. Dolgu uygulamaları sayesinde cilde gerekli hacim desteğini kazandırmak mümkündür. Bu uygulama sayesinde yüz hatlarını şekillendirmek ve belirginleştirmek de mümkün olur. Böylece çene hattı, çene ucu, elmacık kemiği, yanaklar, dudaklar ve burun kenarları yani nazolabial bölge gibi bölgelerde estetik bir görünüm meydana getirilir, yüzün estetik bütünlüğü sağlıklı bir şekilde yeniden kurulur. Yazımızın devamında ‘’Dolgu uygulamaları ne kadar sürer?’’, ‘’Dolgu uygulamaları hangi bölgelere yapılabilir?’’, ‘’Dolgu uygulamalarının faydaları nelerdir?’’ ve ‘’Dolgu uygulamaları sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul dolgu uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.
Dolgu Uygulamaları Nelerdir?
Dolgu uygulamaları, yüz hatlarının belirginleştirilmesi, yüzü çekici kılan bölgelerin yeniden düzenlenmesi ve cilt yüzeyindeki estetik kusurların ortadan kaldırılması için yapılan uygulamalardır. Dolgu uygulamaları genel olarak ikiye ayrılır. Bunlardan ilki hyalüronik asit isimli, nem tutma kapasitesi son derece fazla olan ve ciltte doğal olarak bulunan özel madde ile yapılır. Diğeri ise bireyin kendi vücudundan, mini-liposuction işlemiyle alınan yağ dokularının, hedef bölgelere enjekte edilmesi ile yapılır. Bu ikinci uygulama yağ dolgusu ismi ile de bilinir. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde bulunan Yağ Dolgusu isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Dolgu Uygulamaları Neden Yapılır?
Dolgu uygulamaları şu gibi amaçlarla yapılabilir:
- Dudaklara hacim kazandırmak ve dudakları şekillendirmek.
- Burun kenarındaki kırışıklıkları ve çizgileri ortadan kaldırmak.
- Göz altı pınarlarını doldurmak ve göz altlarındaki renk değişimlerini gidermek.
- Yanak, el üstü ve göz çevresi gibi bölgelerde cilt incelmesine bağlı oluşan yaşlı görünümü ortadan kaldırmak.
- Çene hattını belirginleştirmek (jawline), çene ucunu şekillendirmek.
- Burundaki minimal estetik problemleri ameliyatsız bir şekilde ortadan kaldırmak.
- Ameliyat olmuş burunlardaki problemleri kamufle etmek
- Elmacık kemiklerini belirginleştirerek yüze estetik bir boyut kazandırmak.
Dolgu uygulamaları bu gibi amaçlarla yapılabilir.
Dolgu Uygulamaları Hangi Bölgelere Yapılabilir?
Dolgu uygulamaları şu gibi bölgelere yapılabilir:
- Dudaklara.
- Elmacık kemiği ve yanak çevresine.
- Burun
- Göz çevresine ve göz altlarına.
- Ağız kenarlarına.
- Burun kenarlarına.
- Ellere.
- Çene ucuna ve çene hattına.
Dolgu uygulamaları bu gibi bölgelere sıkça yapılmaktadır.
Dolgu Uygulamaları Riskli Mi?
Hyalüronik asit dolgu uygulamalarının çok çeşitli komplikasyonları olabilmektedir. Bu yüzden uygun materyaller kullanılmalı, dikkatli ve özen gösterilerek yapılmalı ve işlem sonrası takip edilmesi ve gerektiğinde eritilmesi gerekir.
Dolgu Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?
Dolgu uygulamalarının avantajları arasında şunlar bulunur:
- Girişimsel bir işlem içermez, yani cerrahisiz yapılır.
- Topikal anestezi kremleri sayesinde ağrı minimumdur
- Kısa sürede tamamlanır ve sonrasında günlük yaşama devam edilebilir.
- Tekrarlanabilir
- Memnun olunmayan bölgelerdeki dolgular eritilebilir.
Dolgu uygulamaları genellikle bahsi geçen avantajlar nedeniyle tercih edilmektedir.
Dolgu Uygulamaları Tekrarlanabilir Mi?
Dolgu uygulamaları, etkileri azaldığı takdirde tekrarlanabilen uygulamalardır. Dolgu uygulamaları sayesinde elde edilen görünüm, bireyin cilt yapısına, metabolizmasına ve sigara kullanıp kullanmadığı gibi detaylara göre farklı sürelerce korunabilir. Olumlu değişimler ve görünüm genellikle 6 ila 9 ay kadar korunur. Ancak bazı bölgelerde dolgu uygulamalarının kalıcılık süresi 12 aya kadar çıkabilir. Bu sürelerin ardından talep edildiği takdirde dolgu uygulamaları yeniden yapılabilir.
Dolgu Uygulamaları Ne Kadar Sürer?
Dolgu uygulamaları, uygulamanın planlama süreci haricinde genellikle 5-10 dakika içerisinde tamamlanmış olurlar. Dolgu uygulaması öncesinde doktor ile hasta, uygulamanın detaylarının nasıl olacağı hakkında özel bir görüşme yapar. Bu görüşme sayesinde uygulamanın hangi bölgelere, hangi kapsamda yapılacağı kararlaştırılır. Böylece uygulama sonunda doğal ve çekici bir görünüm meydana gelir, hedef her zaman hasta memnuniyetidir.
Dolgu Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Dolgu uygulamaları genellikle iki aşamalı uygulamalardır. Bu aşamaların ilkinde hyalüronik asit isimli dolgu malzemesinin uygulanacağı bölgeye topikal anestezi etkisi olan bir krem sürülür. Bu kremin etkileri genellikle 5 ila 10 dakika içerisinde başlar. Kremin etkisi başladıktan sonra ise uygulamanın ikinci aşamasına geçilir. Bu aşamada hedef bölgeye hyalüronik asit enjekte edilir. Böylece uygulama tamamlanmış olur.
Dolgu Uygulamaları Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Dolgu uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar bulunur:
- Dolgu uygulanan bölgeye dokunulmamalı, bu bölgeye önerilmediği takdirde masaj yapılmamalıdır. Aksi takdirde dolgu maddesi henüz oturmamışken, bahsi geçen maddenin dağılması ve hedeflenen görünümün zarar görmesi söz konusu olabilir.
- Dolgu uygulanan bölgede hafif kızarıklıkların görülmesi oldukça normaldir. Bunlar birkaç gün içerisinde geçecektir.
- Dolgu uygulaması sonrasında, dolgu yapılan bölgeye yoğun bir sıcak temasından kaçınılmalıdır.
Dolgu uygulamaları sonrasında bu gibi noktalara dikkat etmeye özen gösterilmelidir.
İstanbul Dolgu Uygulamaları Fiyatları 2024
İstanbul dolgu uygulamaları fiyatları, uygulama sırasında kullanılan dolgu malzemesinin türüne, miktarına ve uygulamanın benzer detaylarına göre değişiklik gösterebilir.